Używamy plików cookies do zbierania informacji dotyczących korzystania z serwisu Muzeum Warszawy i jego oddziałów. W każdej chwili możesz zablokować obsługę plików cookies w swojej przeglądarce. Pamiętaj, że zmiany ustawień w przeglądarce mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji stron internetowych naszego serwisu.

pl/en
Wydarzenia

pon., 14.06.2021
18:30–20:00

Wykład
Centrum Interpretacji Zabytku
5 PLN

Na tropie polskich smaków | ONLINE

Czy jest coś takiego jak polski smak? A jeśli tak, jak go zdefiniować? Czym charakteryzuje się polska kuchnia a w szczególności polskie cukiernictwo? Analizując polskie książki kucharskie oraz tropiąc ślady polskich wpływów będziemy starać się uchwycić, co to znaczy „a la polonaise”.

 

Prowadzący: Albert Judycki – wnuk założyciela i właściciel warszawskiej Cukierni Lukullus, absolwent Instytutu Etnologii i Antropologii Kulturowej UW oraz Akademii Kulinarnej Le Cordon Bleu w Paryżu.

Informacje o wydarzeniu online

Wejściówki online do kupienia przez stronę ewejsciowki.pl. Po opłaceniu wejściówki dostaniesz maila z linkiem do wykładu online.

Wykład online realizujemy przez platformę ZOOM. Na telefonie komórkowym lub tablecie aplikację ZOOM należy wcześniej bezpłatnie pobrać i zainstalować.

 

Sprawdź nasze pozostałe wykłady.


Rejestracja na wydarzenie

Rezerwacje on-line na to wydarzenie nie są dostępne.